Ons werkterrein

Wij hebben ons gespecialiseerd in overheidscommunicatie. Produceren en beheren online content. Schrijven B1-teksten, gericht op miljoenen Nederlandse inwoners. Om overheidstaal zo eenvoudig en toegankelijk mogelijk te maken.

  • We vertalen overheidsjargon naar begrijpelijke taal,
    vaak, maar niet altijd, op B1-niveau.
  • We maken webteksten en online documenten toegankelijk.
  • We produceren en beheren online content.
  • We verzorgen web- en eindredactie.
  • We verzorgen social media voor non-profit organisaties.

Begrijpelijke taal

Wij zien dat veel (lokale) overheden worstelen met de taak om hun teksten begrijpelijk en toegankelijk aan te bieden. Dit blijkt een grote, soms haast onmogelijke, opgave. Vooral als de gehele website herschreven dient te worden.

De praktijk laat zien dat er veel behoefte is aan extra menskracht om teksten toegankelijk en op B1-niveau te (her)schrijven.

Veel organisaties hebben die menskracht niet beschikbaar. Vhn biedt, tijdelijk, die helpende handen die vaak bij uw organisatie niet beschikbaar zijn.

Toegankelijkheid

Toegankelijke content stopt niet bij taal. Denk maar eens aan slechtzienden en blinden. Voor hen moet het geluid van een video goed te horen zijn. Voor mensen die kleurenblind zijn, moet een website voldoende contrast bevatten. En zo zijn er heel veel aspecten waar u rekening mee moet houden wanneer u wilt dat uw content toegankelijk is volgens de laatste wet- en regelgeving.

Vhn ontzorgt u als het op toegankelijkheid aankomt. Wij nemen u het werk uit handen en zorgen dat uw tekst, tabellen, illustraties, ondertiteling et cetera voldoen aan de actuele richtlijnen.

Social media voor non-profit organisaties

Wij maken uw non-profit organisatie zichtbaar op social media. We helpen u niet alleen uw doel te bepalen door middel van één of meer strategiesessies, we nemen ook de uitvoering voor onze rekening, van a tot z. We produceren content en zorgen ervoor dat die op de juiste momenten op de juiste kanalen terecht komt. Tijdens de periode dat we voor uw organisatie aan de slag gaan, hebben we uiteraard regelmatig contact om te bepalen of we nog op koers liggen.

Wij werken voor

06 81 71 66 04